Garanti BBVA olarak; güvenliğinize önem veriyor, en yeni ve gelişmiş önlemleri sizin için sürekli takip ederek, en sıkı güvenlik standartlarını uyguluyoruz.
Kişisel güvenlik ve gizlilik seviyenizi en yüksekte tutabilmek adına, siz değerli müşterilerimizin de bazı hususlara dikkat etmesi gerekliliğini hatırlatmak isteriz.
Daha fazla bilgi almayı asla ihmal etmeyin, sadece riskleri ve önlemleri bilirseniz güvende olabilirsiniz.
Kiminle görüşüyorsunuz?
- Sizi arayan ve kendilerini avukat, polis, savcı, bankacı, sigortacı gibi tanıtan, sosyal medya/e-posta üzerinden arkadaşınız ya da ticaret yaptığınız şirket gibi davranan dolandırıcılar olabilir.
- Kartınızın üzerinde yazan herhangi bir bilgiyi, kartınızın şifresini, Garanti BBVA Mobil veya İnternet bilgilerinizi, Müşteri İletişim Merkezi parolanızı, size SMS ile gelen şifreleri soran, tuşlamanızı isteyen, “hesabınıza yanlışlıkla ya da dolandırıcılık yoluyla para gönderilmiş bunu vereceğimiz hesaba gönderin” diyen veya e-posta üzerinden sizinle iş ortağınızmış gibi irtibata geçerek daha öncekilerden farklı bir hesaba/IBAN’a veya KOLAS'a transfer talimatı iletmenizi isteyen şahıslara inanmayın. Dolandırıcılar size Bankanız, kamu kurumu, sağlık kuruluşları gibi güvenilir kuruluşlar tarafından gönderiliyor izlenimi bırakacak şekilde e-posta gönderimi yapabilirler. Size ödül vadeden veya aciliyet, korku ve paniğe yol açan, sizden bir linke tıklamanızı, bir dosya indirmenizi veya bilgilerinizi bir yere girmenizi isteyen iletilere karşı dikkatli olun.
Bankadaki bilgileriniz güncel mi?
- Bankanızın size önemli durumlarda ulaşması gerekebilir. Bu nedenle cep telefonu ve e-posta bilgilerinizin, bankanızın kayıtlarında her zaman güncel olmasına dikkat etmelisiniz.
Doğru web sitesi veya uygulamayı mı kullanıyorsunuz?
- Bankamız web sitesine, internet tarayıcısının adres çubuğuna "www.garantibbva.com.tr" yazılarak erişim tercih edilmelidir.
- Dolandırıcılar sizden sahte SMS, e-posta ve sosyal medya (Facebook, Instagram vb.) üzerinden bankamıza ait gibi görünen sahte hesaplar, reklamlar veya arama motorları üzerinden ulaştığınız sahte internet siteleri aracılığıyla kimlik bilgilerinizi, şifre, pin, parola, ve benzeri gizli bilgilerinizi isteyebilirler. SMS, e-posta ve sosyal medya üzerinden yönlendirildiğiniz veya arama motorları üzerinden giriş yaptığınız web sitelerinin adreslerini ve sertifikalarını mutlaka kontrol edin. Adresin yanlış yazıldığını veya sertifikada sorun görürseniz kesinlikle bilgi girişi yapmayın, bilgisayarınıza dosya indirmeyin, otomatik indirilen dosya varsa çalıştırmadan sisteminizden kaldırın ve bankanıza bilgi verin..
- Cep telefonlarınıza yüklemek istediğiniz uygulamaları mutlaka resmi uygulama mağazalarından (Google Play, Apple Store, Huawei AppGallery) indiriniz. Resmi olmayan uygulama mağazalarından veya internet sitelerinden indireceğiniz uygulamalar nedeniyle telefonunuza virüs bulaşabilir. Bu yolla cep telefonunuzda yer alan tüm bilgiler, tüm tanımlı hesaplarınız, gelen SMS ve aramalar ile bankacılık bilgileriniz ele geçirilebilir.ir.
Antivirüs kullanıyor musunuz?
- Hem cep telefonunuzda hem de kişisel bilgisayarınızda antivirüs yazılımınız yoksa, sosyal ağlardaki kimliklerinizi, e-posta hesaplarınızı ve kişisel bilgilerinizi kaybedebilirsiniz. Internet bankacılığı kullandığınız cihazlarınızı korumak için güvenilir yazılım firmalarına ait güvenlik yazılımlarını kullanın.