Copyright © 2024, T. Garanti Bankası A.Ş
Bir yılın daha sonuna yaklaştık ve 2023 için geri sayıma başladık. Bütün bir yıl boyunca hem finansal sağlığımıza daha iyi bakmanın yollarını aradık hem gezegenimizin geleceği için neler yapmamız gerektiğini paylaştık hem de dijital dünyaya doğru keyifli yolculuklara çıktık. Ve Garanti BBVA Blog’un bu yıl en çok okunan 10 içeriğini sizlere tekrar hatırlatmadan 2022’ye veda etmeyelim istedik.
1) Yatırım Araçları Nelerdir?
Hepimiz geleceğimizi güvence altına almak istiyoruz. Peki bunu nasıl yapabiliriz? Hem ihtiyaç ve isteklerimizi gerçekleştirmek hem de birikim ve tasarruf için neden yatırım yapmalıyız? Birikimlerimizi değerlendirebileceğimiz, finansal sağlığımızı iyileştirmemize olanak sağlayan yatırım araçları nelerdir? İşte biz de bu içeriğimizde bu sorulara yanıt aradık. Yatırım araçlarını A’dan Z’ye ele aldık.
2) Ekolojik Ayak İzi Nedir, Nasıl Hesaplanır, Nasıl Azaltılır?
Gezegen üzerindeki etkimizi, toprak, su, bitki örtüsü gibi biyolojik kapasitenin ne kadarını tükettiğimizi ölçmek için kullanılan temel bir sürdürülebilirlik göstergesi olduğunu biliyor muydunuz? İşte buna ekolojik ayak izi deniyor. Bu içeriğimizde bu izin neye göre belirlendiğini, nasıl hesaplandığını ve gezegenimizin bize sunduğundan fazlasını tüketmemek için bu izin nasıl azaltılabileceğini anlattık. Verdiğimiz bilgilerle ekolojik ayak izini tüm ayrıntılarıyla inceledik.
3) 10 Adımda İstikrarlı Para Biriktirme
Faturalar, market alışverişi, sosyalleşme derken birikim yapmak bazen zor görünebiliyor. Biz de bu içeriğimizde verdiğimiz ipuçlarıyla finansal alışkanlıklarımızı iyileştirerek ve her ay iyi bir bütçe planı oluşturarak birikimin göründüğü kadar zor olmadığını hatta istikrarlı bir şekilde yapılabileceğini anlattık.
4) Sanal Eller Cebe: Dijital Cüzdan
Dijital dönüşüm ödemelerden alışverişe, yemek siparişlerinden araç paylaşım hizmetlerine kadar kendini gösteriyor. İşte tam da burada karşımıza çıkan dijital cüzdan kullanım kolaylığı ve güvenli olması sayesinde her geçen gün daha çok kişinin tercihi oluyor. Dijital cüzdan hakkında merak edilenleri yanıtladığımız bu içeriğe göz atın.
5) Küresel Isınmayı Anlamak: Sera Etkisi Nedir
Enerji ihtiyacının karşılanması için kullanılan fosil yakıtların küresel ısınmayı artırdığı ve bunun da iklim krizinin nedenleri arasında olduğu hepimizin malumu. Küresel sıcaklık artışlarının ardındaki başlıca sebep de sera gazı salımı. Biz de bu yazımızda konuyu detaylıca açıklayarak sera gazları hangileridir, nasıl bir etkiye sebep olur, sera gazı salımını azaltmanın yolları nelerdir sorularını yanıtladık.
6) Gerçekten İnternetin Geleceği mi: Web 3.0 Nedir?
Dijital gündemin en üst sıralarına yer alan bu konuya değinmesek olmazdı. Temelinde blokzincir ile yapay zekâ olan ve belirli bir merkeze bağlı olmayan platformlar vadeden Web 3.0’ın ne demek olduğunu açıkladığımız bu içeriğimizde Web 1.0 ve 2.0’dan farklarını, gelecekte bizi nelerin beklediğini de anlattık.
7) MBTI Kişilik Tipleri: Karakteriniz Finansal Davranışlarınızı Nasıl Etkiliyor?
Kazandığımız parayı tutumlu mu harcıyoruz yoksa biraz savurgan mıyız? Para harcamamızı tetikleyen ve engelleyen şeyler nedir biliyor muyuz? Peki harcama alışkanlıklarımıza kişiliğimiz etki edebilir mi dersiniz? Tüm bu sorulara cevap verecek bu içeriğimize göz atarak nasıl bir karaktere sahip olduğunuzu ve bunun finansal davranışlarınızı nasıl etkilediğini öğrenmek ister misiniz?
8) Aile Bütçesi Ne Demek?
İyi bir bütçe planı, harcamalarımızı kontrol etmenin anahtarı. Belirli bir süre boyunca ne kadar para kazanacağımızı ve ne kadarını harcayacağımızı öngörmemizi sağlar. Peki ya aile bütçesi ne anlama geliyor? Bireysel bütçeden farkı ne? Nasıl yaparız ve nelere dikkat etmeliyiz? İşte tüm bu sorulara yanıt verdiğimiz bu içeriğimizde ailemize finansal özgürlük sunmak için birkaç strateji sizleri bekliyor!
9) 6 Maddede Ekosistem Nedir?
Doğa öyle bir dengede çalışıyor ki... Hava, su, toprak, güneş, tüm canlılar, hatta organizmalar tamamen bir düzen içinde yaşıyor. İşte bu düzene ekosistem diyoruz. Peki nedir bu ekosistem, kaç çeşidi var, neden önemli ve biz bu düzeni nasıl bozuyoruz? Merak ettiğiniz tüm detaylar burada.
10) Zararlı Yazılım Nedir? En Bilinen Zararlı Yazılım Türleri
Kötü amaçlı yazılım olarak da bilinen zararlı yazılımların cihazlara, ağ ya da hizmetlere zarar vermek, kişisel bilgilerimizi ele geçirmek için tasarlandığını biliyor musunuz? Siber saldırganların en çok kullandığı zararlı yazılım türleri neler? Kendimizi bu zararlı yazılımlardan korumak için nelere dikkat etmemiz gerekiyor? Sizi tüm bu soruları yanıtladığımız bu yazımızı okumaya davet ediyoruz.
2023’te blog yolculuğumuz yine nitelikli, ilgi çekici, bilgilendirici ve güncel içeriklerle devam edecek. Takipte kalın!