Oturduğunuz Yerden Banka Müşterisi Olmanız Şimdi Mümkün!

Yaşımız, işimiz gücümüz, teknolojiye bakış açımız ne olursa olsun dünyanın hızına ayak uydurmak istiyoruz, hayatımızın kolaylaşmasını bekliyoruz. Alışveriş gibi günlük rutinlerimiz, birikim ve yatırım gibi hayati kararlarımız söz konusuysa, teknolojinin bir tık uzağında olmak büyük önem kazanıyor. Hele ki sağlığımız için kalabalıklardan uzak durmamız gereken bu kritik zamanlarda olmazsa olmaz hale geliyor. Ama süper güçlerimiz de yok elbette, dahası geleceğin dünyası bize böyle tasvir edilmemişti! Bir komutla dünya ayağımıza gelmeyecek miydi yani?

Evet, eskiden banka şubelerinde ya da ATM’lerde sırada beklememizi gerektirecek onlarca işlemi çok uzun süredir bir telefonla hallediyoruz. Peki, artık banka müşterisi olmanın da uzaktan mümkün olduğunu söylesek? Oturduğunuz yerden, kahvenizi yudumlarken, sevdiğiniz dizi reklam arası vermişken, ofiste sunuma hazırlanıyorken, torununuzla oyun oynarken, koşuda ter atarken, oyunda bir sonraki seviyeye geçerken, dağ başındayken ya da deniz kenarındayken… Kısacası yeni yasal düzenlemeyle birlikte internetinizin çektiği her yerden banka müşterisi olmanız artık mümkün! Şubeye gitmeden banka anında size geliyor; üstelik evrak yok, kurye beklemek yok, temas yok, ıslak imza, e-imza yok. İşte şimdi geleceğin teknolojisinden konuşuyoruz!

Kısacası yeni yasal düzenlemeyle birlikte internetizin çektiği her yerden banka müşterisi olmanız artık mümkün! Şubeye gitmeden banka anında size geliyor; üstelik evrak yok, kurye beklemek yok, temas yok, ıslak imza, e-imza yok.

Adım adım Temassız Müşteri Olma Teknolojisi

Şubeye gitmeden banka müşterisi olma kolaylığı, temassızlığın yeni normal olduğu bu günlerde, tam da zamanında hayatımıza girdi. Bir süper kahramanın doğru anda doğru yerde olması gibi. Üstelik adıyla da bizi tamamladı: Temassız Müşteri Olma Teknolojisi! Yani artık olduğunuz yerden dakikalar içinde Garanti BBVA müşterisi olup bankamızın ayrıcalıklarından yararlanmaya başlayabilirsiniz. Nasıl mı? Şöyle anlatalım:

 

  • Garanti BBVA Mobil’i cep telefonunuza indirip, T.C. kimlik numaranızı ve cep telefonunuzu girdikten sonra kişisel bilgilerinizi doldurmanız bekleniyor.
  • Sırada, sizi sanki karşımızdaymışsınız gibi tanıyacağımız adım var. Bunun için telefonunuzu yatay konuma getirerek kimliğinizin önlü arkalı fotoğrafını çekerek başlayabilirsiniz.
  • Daha sonra telefonunuzun NFC (Yakın Alan İletişimi) özelliğini aktifleştirip kimliğinizi telefonunuzun arkasına tutarak taratmanız yeterli olacak.
  • Ardından telefonunuzun ön kamerasıyla yüzünüzün fotoğrafını çekerek kendinizi birkaç saniye içinde tanıtabileceksiniz.
  • İşte tam da bu anda müşteri temsilcimiz karşınıza çıkacak. Müşteri temsilcimizle yapacağınız görüntülü görüşmede, sözleşmelerinizi onaylayıp dijital kanallar için parola oluşturduğunuzda işlem tamam! Üstelik uzaktan banka müşterisi olmak için e-imza’ya da gerek yok.

 

Bu adımları tamamladıktan sonra artık Garanti BBVA müşterisi olacak ve size sunduğumuz tüm ürün ile hizmetlere anında erişebileceksiniz. Sadece siz değil, Garanti BBVA Mobil uygulamasını indirip “Müşterimiz Olun” adımlarını tamamlayan herkes kullanıcı dostu teknolojimizle kolayca banka hesabı açabilecek ve artık geleceğin fırsatlarına bir adım daha yakınlaşmış olacak.

Gördüğünüz gibi sadece birkaç dakikanızı alacak bu işlem için ihtiyacınız olacak şeyler yalnızca yeni tip kimliğinizin yanınızda bulunması, NFC özelliğini destekleyen bir cep telefonunuz olması ve sizi tanımamız için aydınlık bir ortamda bulunmanız.

Mobilden müşteri olma güvenli mi?

Temassız Müşteri Olma Teknolojisi aynı zamanda güvenliğinizi korumak adına da pek çok önlemi alıyor. Uzaktan müşteri olma sürecinde uçtan uca güvenli video görüşme altyapısı kullanılıyor. Görüşme sırasında okutulan kimliğin gerçek bir kimlik olup olmadığı, kimlik sahibi ile işlem yapan kişinin aynı kişi olup olmadığı hem teknolojik araçlarla hem de müşteri temsilcimiz tarafından doğrulanıyor. Her aşamada bilgileriniz güvence altına alınıyor.

Kısacası mobilden müşteri olma süreci zamandan tasarruf etmeyi isteyenlere, sağlığı için temastan kaçınanlara, hayatını dijital yaşamayı sevenlere, geleceği kafasında tam da böyle canlandıranlara hitap ediyor. “Bu teknoloji tam bana göre!” diyorsanız, sizi de aramızda görmek isteriz.

 

____________________________

Burada yer alan yazılar, finansal bilgiler, birikim ve tasarruf önerileri, genel yorum ve tavsiyelerden oluşmakta olup yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım, birikim ya da tasarruf kararı verilmesi ve hareket edilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Etiketler:
  • İnovasyon

  • Dijital Bankacılık

  • Dijital Dönüşüm